مردی از قبیله خثعم نزد رسول خدا آمد و گفت : «منفورترین کار نزد خداوند چیست ؟».فرمود : «شرک ورزیدن به خداوند» .پرسید : «پس از آن چیست ؟».فرمود : «بُریدن از خویشان» .پرسید : «پس از آن چیست ؟».فرمود : «امر به منکر و نهی از معروف» . [.عبداللّه بن محمّد ـ به نقل از امام صادق علیه السلام ـ]
جدید ترین خبرها
 
ترفندهایی برای استفاده حرفهای از بوکمارک مرورگرها

ترفندهایی برای استفاده حرفه‌ای از بوکمارک مرورگرها


 

  • ترفندهایی برای استفاده حرفه‌ای از بوکمارک مرورگرها

    بخش بوکمارک موجود در مرورگرها از جمله بخش‌های بسیار مفیدی محسوب می‌شود که با بهره‌گیری از چند ترفند ساده، می‌توان بیش از پیش از امکانات آن بهره برد. در این مطلب، به ترفندهایی برای بخش بوکمارک مرورگرهای کروم، فایرفاکس، سافاری و مایکروسافت اج نگاهی می‌اندازیم ولی روی‌هم‌رفته بسیاری از این قابلیت‌ها برای انواع و اقسام مرورگرها یکسان است.

    به دلیل جذابیت بوکمارک ها، گاهی اوقات ما تعداد زیادی از آدرس سایت‌ها را بدون نظم خاصی در پوشه‌های خاصی قرار می‌دهیم که این موضوع باعث می‌شود آن‌ها را فراموش کنیم. یکی از مهم‌ترین نکته‌های بهره‌گیری از بوکمارک های مرورگرها، نظم و ترتیب آن‌ها است.

    مزایای بوکمارک

    بوکمارک

    کاملاً واضح است که بوکمارک ها به کاربران کمک می‌کنند راحت‌تر پیگیر موارد موجود در وب باشند. به‌عنوان مثال می‌توانیم به سایت‌هایی اشاره کنیم که مرتباً به آن‌ها سر می‌زنید یا مثلاً از این قابلیت می‌توان برای مقالاتی استفاده کرد که احتمالاً می‌خواهید در زمانی دیگر به آن‌ها مراجعه کنید. روی هم رفته موارد مربوط به گذشته یا آینده را می‌توانید در این بخش قرار دهید.

    اگر در نوار آدرس مرورگر URL سایت موردنظر خود را تایپ کنید، موارد مربوط به تاریخچه مرورگر نمایش داده می‌شود و در این فهرست، بوکمارک های ثبت شده در بالای این فهرست قرار می‌گیرند. همچنین حالا تمام مرورگرهای مدرن، از قابلیت سینک بوکمارک بهره می‌برند. به لطف این قابلیت، تا زمانی که برای مرورگر موجود در گجت‌های مختلف خود از یک اکانت استفاده می‌کنید، به‌راحتی و بدون دردسر از طریق پلتفرم‌ها و گجت‌های مختلف می‌توانید به بوکمارک‌های مرورگر موردنظر دسترسی داشته باشید.

    وارد و خارج کردن بوکمارک ها هم معمولاً بسیار آسان است و عموماً می‌توانید این بوکمارک‌های ثبت شده را بین مرورگرها و اپلیکیشن‌ها منتقل کنید. این یعنی اگر به هر دلیلی می‌خواهید مرورگر خود را تعویض کنید، به آسانی می‌توانید بوکمارک‌های ثبت شده هم به مرورگر جدید انتقال دهید.

    بیشتر بخوانید: 10 افزونه برتر برای افزایش سرعت وب‌گردی

    ابزارهای داخلی

    بوکمارک

    مرورگرهای مشهور برای نظم و ترتیب دادن به بوکمارک، از ابزارهای داخلی بهره می‌برند. در مرورگر کروم، برای بوکمارک کردن یک سایت، کافی است بر آیکون ستاره در سمت راست نوار آدرس کلیک کنید و از همانجا، پوشه مربوط به بوکمارک موردنظر را تعیین کنید. برای دسترسی کامل به بوک‌مارک‌های این مرورگر، ابتدا بر آیکون منو و سپس Bookmarks و در نهایت Bookmark Manager کلیک کنید.

    در این بخش، می‌توانید با تایپ کردن عبارات موردنظر، در بین بوکمارک‌های ثبت شده جستجو کنید و با کلیک بر آیکون منو در سمت راست بخش فوقانی، مواردی مانند افزودن بوکمارک‌های جدید، ایجاد پوشه و وارد و خارج کردن بوکمارک‌ها امکان‌پذیر است. همچنین در سمت راست هر کدام از بوکمارک‌ها هم آیکون منو دیده می‌شود و با کلیک بر آن، می‌توانید آن‌ها را حذف یا ویرایش کنید.

    علاوه بر این در بخش منو، می‌توانید گزینه Show bookmarks bar را فعال یا غیرفعال کنید که با فعال کردن آن، بوکمارک‌ها در یک نوار در پایین نوار آدرس نمایش داده می‌شود و با این کار می‌توانید به مهم‌ترین بوکمارک‌های خود دسترسی بالایی داشته باشید.

    بوکمارک

    اگر کاربر فایرفاکس هستید، برای بوکمارک کردن سایت موردنظر می‌توانید بر روی آیکون ستاره کلیک کنید. برای دسترسی به بوکمارک‌ها راه‌های مختلفی وجود دارد. مثلاً می‌توانیم به آیکون مختص بوکمارک در کنار نوار آدرس و بخش Library در منو اصلی اشاره کنیم. در ضمن با فشردن کلیدهای Ctrl و Shift و B روانه‌ی بخش مدیریت بوکمارک‌ها می‌شوید.

    بعد از ورود به بخش مدیریت بوکمارک‌ها، به قابلیت‌های زیادی دسترسی پیدا می‌کنید. در این بخش، می‌توانید نام بوکمارک ها را تغییر دهید، آن‌ها را در پوشه‌های دیگری قرار دهید یا به‌طور کلی حذفشان کنید. همچنین اگر تعداد زیادی بوکمارک را ثبت کرده‌اید، در این بخش امکان بهره‌گیری از تگ هم وجود دارد تا راحت‌تر آن‌ها را پیدا کنید. برای جستجو در بین آن‌ها هم می‌توانید از بخش Search Bookmarks در سمت راست بخش فوقانی استفاده کنید. در بالای این بخش، آیکون‌هایی برای تغییر در نحوه نمایش این بوکمارک ها، تغییر در چینش و وارد و خارج کردن آن‌ها وجود دارد.

    بوکمارک

    در مایکروسافت اج، از بوکمارک ها تحت عنوان Favorites یاد می‌شود و مانند دیگر مرورگرها، برای بوکمارک کردن یک سایت می‌توانید بر آیکون ستاره در کنار نوار آدرس کلیک کنید. همچنین در نوار ابزار، آیکون مربوط به Favorites قرار دارد که با کلیک بر آن، تمام بوکمارک های ثبت شده به نمایش درمی‌آیند.

    در این مرورگر، بخش بوکمارک به‌عنوان یک پنجره در کنار مرورگر به نمایش درمی‌آید و اگر می‌خواهید این پنجره همیشه در این بخش باقی بماند، کافی است بر آیکون پین در بالای سمت راست کلیک کنید. با بهره‌گیری از دیگر آیکون‌های بخش فوقانی هم کارهایی مانند ایجاد پوشه یا وارد و خارج کردن بوکمارک ها امکان‌پذیر می‌شود.

    بوکمارک

    در ادامه باید به مرورگر سافاری در سیستم‌عامل macOS بپردازیم. با کلیک بر Bookmarks و سپس Show Bookmarks بخش مربوط به بوکمارک‌ها در سمت چپ مرورگر نمایش داده می‌شود یا با کلیک بر آیکون Show sidebar در نوار ابزار هم این بخش پدیدار می‌شود. در این قسمت، به‌راحتی می‌توانید چینش بوکمارک های موردنظر را تغییر دهید.

    برای ایجاد بوکمارک، کافی است لینک موردنظر را از صفحه وب یا نوار آدرس به بخش کناری مربوط به بوکمارک‌ها بکشانید. به غیر از این کار، با کلیک بر دکمه Share و سپس Add Bookmark، بوکمارک صفحه وب موردنظر شما ثبت می‌شود. برای ویرایش بوکمارک‌ها یا افزودن پوشه، با نگه داشتن کلید Cmd و کلیک کردن در بخش بوکمارک‌ها می‌توانید این کار را انجام دهید. برای ویرایش‌های اساسی‌تر، کافی است کلیدهای Option، Cmd و B را بفشارید تا پنجره Edit Bookmarks باز شود. در این پنجره، مانند مرورگرهای دیگر، می‌توانید کارهایی مانند ایجاد پوشه، تغییر چینش بوکمارک ها و دیگر کارهای این چنینی را انجام دهید.

    بیشتر بخوانید: چگونه مرورگرها را به طور کامل ریست کنیم؟

    افزونه‌های مفید

    برای بیشتر کاربران، همین ابزارهای داخلی مربوط به بوکمارک‌ کفایت می‌کند. اما اگر به هر دلیلی به دنبال قابلیت‌های بیشتری هستید، می‌توانید از انواع و اقسام افزونه‌ها بهره ببرید.

    بوکمارک

    برای مرورگر کروم، افزونه Recent Bookmarks بوکمارک‌ها را با توجه به تاریخ ثبت آن‌ها، گروه‌بندی می‌کند. اگرچه توسعه افزونه Sprucemarks متوقف شده، اما در رابطه با چینش پوشه‌ها و بوکمارک‌ها از قابلیت‌های ساده ولی مفیدی بهره می‌برد. برای دسترسی راحت به انواع بوکمارک‌ها می‌توانید از افزونه Atavi استفاده کنید که خوشبختانه از مرورگرهای مختلفی هم پشتیبانی می‌کند.

    برای فایرفاکس، در ابتدا باید به افزونه بسیار ساده Default Bookmark Folder اشاره کنیم که با استفاده از آن می‌توانید پوشه پیش‌فرض مربوط به ثبت بوکمارک های جدید را مشخص کنید. یکی دیگر از افزونه‌های جذاب، Pearltrees نام دارد که علاوه بر وب‌سایت‌ها، به کاربران اجازه می‌دهد در محیط مرورگر فایل‌ها، عکس‌ها و یادداشت‌ها را هم منظم و مرتب کنند. برای مشاهده همزمان تعداد زیادی بوکمارک هم می‌توانید افزونه Group Speed Dial را نصب کنید.

    در مرورگرهای مایکروسافت اج و سافاری، برای این موضوع افزونه‌های زیادی وجود ندارد. یکی از موارد قابل توجه برای مرورگر اج، افزونه EdgeManage است که قابلیت‌های بخش بوکمارک این مرورگر را افزایش می‌دهد.

    بیشتر بخوانید: چگونه وضعیت افزونه‌های مرورگرهای مختلف را بررسی کنیم؟

    منبع: Gizmodo


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط مهدی فرهادی 98/2/8:: 1:13 عصر     |     () نظر
 
ادوبی بالاخره حکم مرگ پلتفرم Shockwave را امضا کرد

ادوبی بالاخره حکم مرگ پلتفرم Shockwave را امضا کرد


 

  • ادوبی بالاخره حکم مرگ پلتفرم Shockwave را امضا کرد

    ادوبی با اعلام این خبر بسیاری از کاربران را بعد از چندین سال به یاد پلتفرم Shockwave انداخت. طبق اعلام این شرکت، از تاریخ 9 آوریل (20 فروردین) نسخه ویندوز پلیر Shockwave دیگر در دسترس نخواهد بود. از آنجایی که در سال‌های اخیر محتواهای تعاملی موجود در وب به بهره‌گیری از HTML5 و WebGL روی آورده‌اند، دیگر کمتر کسی از این پلتفرم استفاده می‌کند. قرارداد مشتریان سازمانی این پلتفرم در سال 2022 به اتمام می‌رسد و تا آن زمان آن‌ها می‌توانند از Shockwave استفاده کنند.

    این پلتفرم مولتی‌مدیا سال‌ها قبل برای برنامه‌های تعاملی مورد استفاده می‌گرفت.

    سال‌ها پیش از حضور اپلیکیشن‌های تحت وب، این پلتفرم مولتی‌مدیا برای برنامه‌های تعاملی مورد استفاده می‌گرفت. کاربران قدیمی که از سایت‌های بازی‌های مبتنی بر مرورگر مانند Miniclip و Newgrounds استفاده می‌کردند به‌خوبی با این پلتفرم آشنایی دارند.

    فرایند تعطیلی Shockwave از چند سال قبل آغاز شده است. برنامه ادوبی Director، ابزاری برای ویرایش و خلق محتوای Shockwave، و نسخه macOS این پلفرم در سال 2017 تعطیل شدند. از آنجایی که ادوبی اعلام کرده Flash را در سال 2020 تعطیل می‌کند، به‌زودی دیگر اثری از این پلتفرم‌های به جا مانده از دوران اولیه وب دیده نخواهد شد.

    منبع: The Verge


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط مهدی فرهادی 98/2/8:: 1:10 عصر     |     () نظر
 
5 نکته و ترفند برای استفاده حرفهای از نوتیفیکیشنهای اندروید

5 نکته و ترفند برای استفاده حرفه‌ای از نوتیفیکیشن‌های اندروید


 

  • 5 نکته و ترفند برای استفاده حرفه‌ای از نوتیفیکیشن‌های اندروید

    این روزها بسیاری از نوتیفیکیشن های اندروید از یادآورهای مفید تبدیل به موارد مخل آسایش کاربران شده‌اند. فارغ از اینکه گیمر حرفه‌ای هستید یا علاقه‌ی زیادی به شبکه‌های اجتماعی دارید، حجم انبوه نوتیفیکیشن های اندروید می‌تواند آزاردهنده باشد.

    البته همواره امکان استفاده از قابلیت Do Not Disturb وجود دارد اما اگر به استفاده مکرر از این حالت نیاز پیدا کنید، پس بهتر است گوشی خود را در یک کمد قرار دهید و آن را فراموش کنید. قابلیت Do Not Disturb اگرچه جوابگوی مشکلات مربوط به دریافت نوتیفیکیشن‌های متعدد است، ولی راه‌حل بلندمدت و مناسبی محسوب نمی‌شود.

    خوشبختانه در زمینه‌ی مدیریت نوتیفیکیشن های اندروید و بهره‌گیری بهینه از آن‌ها راه‌حل‌های خوبی وجود دارد که با صرف کمی وقت، می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید. در ضمن باید خاطرنشان کنیم که تمام این ترفندها و نکته‌ها مربوط به اندروید اوریو (و نسخه‌های بالاتر) است.

    بلاک کردن دسته‌های نوتیفیکیشن‌های غیرضروری

    قابلیت دسته‌بندی نوتیفیکیشن‌ها به اندروید اوریو اضافه شد که ابزاری قدرتمند برای مدیریت نوتیفیکیشن های اندروید محسوب می‌شود. این ابزار به کاربران اجازه می‌دهد که مثلا دسته‌ای مشخص از نوتیفیکیشن‌ها را، مانند نوتیفیکیشن‌های مربوط به گروه‌های واتس‌اپ، بی‌صدا کنند. با بلاک کردن نوتیفیکیشن‌های نامربوط، می‌توانید فقط نوتیفیکیشن‌های مهم موردنظر خود را دریافت کنید.

    راهنمای مراجعه به این بخش در اندروید اوریو و نسخه‌های جدیدتر:

    1. به بخش Settings مراجعه کنید
    2. بر Apps & notifications ضربه بزنید
    3. بر See all apps ضربه بزنید
    4. در نهایت به بخش اپلیکیشن موردنظر خود سر بزنید

    نوتیفیکیشن های اندروید

    البته باید خاطرنشان کنیم که دو راه دیگر برای تغییر این تنظیمات وجود دارد. یکی از آن‌ها از طریق نگه داشتن انگشت بر نوتیفیکیشن موردنظر است و برای روش دوم هم می‌توانید نوتیفیکیشن ظاهر شده را به سمت چپ بکشانید و بر آیکون چرخ‌دنده ضربه بزنید. اگر تصادفاً یک دسته اشتباهی را بلاک کردید، گام‌هایی که کمی بالاتر اشاره کردیم، دنبال کنید و این موضوع را اصلاح کنید.

    تغییر رفتار نوتیفیکیشن های اندروید

    بعد از اینکه تصمیم خود را برای دریافت نوتیفیکیشن های موردنظر خود گرفتید، حالا می‌توانید نحوه‌ی دریافت آن‌ها را تغییر دهید. به‌صورت پیش‌فرض، تمام نوتیفیکیشن‌ها هم صدا ایجاد می‌کنند و هم در نمایشگر پدیدار می‌شوند اما با تغییر برخی از تنظیمات می‌توانید کاری کنید که این موارد کمتر از گذشته حواس شما را پرت کنند.

    نوتیفیکیشن های اندروید

    بعد از انجام گام‌های ذکر شده، بر روی Behavior ضربه بزنید. از این قسمت، امکان بی‌صدا کردن آن‌ها وجود دارد و می‌توانید کارهای بیشتری را هم انجام دهید. با این کار، زمانی که می‌خواهید نوتیفیکیشن های اندروید را بررسی کنید، آن‌ها را مشاهده می‌کنید ولی در غیر این صورت در تجربه کاربری شما اختلال ایجاد نمی‌کند.

    بیشتر بخوانید: با مهم‌ترین ویژگی‌های جدید اندروید Q آشنا شوید

    تغییر صدای نوتیفیکیشن

    اگر عمدتا از طریق صدا از دریافت نوتیفیکیشن های اندروید خبردار می‌شوید، می‌توانید در این زمینه تغییرات زیادی را لحاظ کنید. با ایجاد صدای مخصوص برای دسته‌ای از نوتیفیکیشن‌ها، به‌راحتی می‌توانید از دریافت آن‌ها خبردار شوید و در ضمن با خیال راحت می‌توانید نوتیفیکیشن‌های نامربوط را نادیده بگیرید.

    با دنبال کردن مراحل بالا، بر گزینه Sound ضربه بزنید. در این بخش می‌توانید از صداهای پیش‌فرض استفاده کنید یا اینکه با ضربه بر آیکون مثبت امکان افزودن صداهای جدید وجود دارد. اگر این روش مورد پسند شما واقع شد، می‌توانید برای مخاطبین خود هم رینگتون‌های به خصوصی انتخاب کنید.

    به تعویق انداختن نمایش نوتیفیکیشن‌های مهم

    مهم‌ترین نوتیفیکیشن‌ها معمولاً مربوط به کارهایی هستند که باید انجام شوند. با این حال، معمولاً رسیدگی سریع به تمام نوتفیکیشن‌های مهم –حتی اگر وقتش را داشته باشید-کار چندان ساده‌ای محسوب نمی‌شود. در چنین مواردی، بهتر است آن‌ها را «اسنوز» (snooze) کنید تا در زمانی دیگر به نمایش دربیایند. در اندروید اوریو و نسخه‌های جدیدتر، کافی است نوتیفیکیشن به نمایش درآمده را به سمت چپ بکشانید و با ضربه بر آیکون ساعت، نمایش آن را به زمانی دیگر موکول کنید.

    نوتیفیکیشن های اندروید

    اگر از گوشی‌های پیکسل استفاده می‌کنید و اولین نسخه بتا اندروید Q را نصب کرده‌اید، باید به یکی از ویژگی‌های جدید این نسخه از اندروید اشاره کنیم. در این نسخه، در کنار نوتیفیکیشن‌های جدید یک آیکون زنگ به نمایش درمی‌آید که باعث می‌شود کاربران به‌راحتی تفاوت بین نوتیفیکیشن‌های جدید و قدیمی را تشخیص بدهند.

    بهره‌گیری از پیشنهاد‌های اپلیکیشن Digital Wellbeing

    بسیاری از گوشی‌های مبتنی اندروید پای از اپلیکیشن Digital Wellbeing بهره می‌برند و روزبه‌روز شمار گوشی‌های مجهز به این مشخصه افزایش می‌یابد. این مشخصه روی هم رفته اطلاعات کاملی در رابطه با زمان صرف شده برای گوشی و اپلیکیشن‌های مختلف، تعداد آنلاک کردن گوشی، تعداد نوتیفیکیشن‌های دریافتی و بسیاری از موارد دیگر را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

    نوتیفیکیشن های اندروید

    در اینجا هدف ما از اشاره به این قابلیت، مربوط به تعداد نوتیفیکیشن های دریافتی است. با ضربه بر این عدد، می‌توانید ببینید که در هر روز هرکدام از اپلیکیشن‌ها چه تعداد نوتیفیکیشن ارسال کرده و اپلیکیشن Digital Wellbeing راه‌حل‌های مختلفی را برای کاهش ارسال نوتیفیکیشن‌ها در اختیار شما قرار می‌دهد. یکی از آن‌ها، همانطور که در این مطلب اشاره کردیم، بلاک کردن دسته‌های خاص از نوتیفیکیشن های اندروید است. یکی دیگر از قابلیت‌های آن Wind Down نام دارد که اساساً حالت Do Not Disturb را برای شب فعال می‌کند.

    در این مطلب سعی کردیم به‌صورت مختصر و مفید به راه‌هایی برای استفاده حرفه‌ای از نوتیفیکیشن های اندروید اشاره کنیم. شما در این زمینه جه توصیه‌هایی دارید؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما و دیگران در میان بگذارید.

    بیشتر بخوانید: 10 ترفند برای افزایش سرعت استفاده از گوشی اندرویدی و آیفون

    منبع: Android Authority


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط مهدی فرهادی 98/2/8:: 1:8 عصر     |     () نظر
 
مقایسه همهجانبه رابط کاربری One UI سامسونگ و اندروید خالص

مقایسه همه‌جانبه رابط کاربری One UI سامسونگ و اندروید خالص


 

  • مقایسه همه‌جانبه رابط کاربری One UI سامسونگ و اندروید خالص

    انتخاب یک گوشی هوشمند فقط انتخاب بین اندروید و iOS نیست بلکه اگر می‌خواهید وارد اکوسیستم اندروید شوید باید از بین رابط کاربری‌های مختلف یکی را انتخاب کنید. گوگل، سامسونگ، سونی، ال‌جی، وان‌پلاس، HTC، موتورولا و دیگر شرکت‌ها در این زمینه رویکرد خاصی دارند. در این میان سامسونگ یکی از شرکت‌هایی است که با معرفی رابط کاربری One UI توانسته توجهات زیادی را جلب کند و البته نباید اندروید خالص را از قلم بیندازیم.

    برای این مقایسه، رابط کاربری One UI در گلکسی اس 10 ای و اندروید خالص پیکسل 2 را مورد بررسی قرار داده‌ایم. می‌خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که آیا اندروید خالص کماکان بهترین اندروید محسوب می‌شود یا اینکه رابط کاربری سامسونگ در مقایسه با آن حرف‌های بیشتری برای گفتن دارد؟

    در تمام اسکرین‌شات‌های این مطلب، در سمت چپ شاهد تصویر ثبت شده از پیکسل 2 هستید و تصویر سمت راست هم مربوط به گلکسی اس 10 ای است.

    ظاهر و تجربه کاربری

    بیشتر جذابیت اندروید خالص در هوم اسکرین و app drawer دیده می‌شود و وقتی به دیگر بخش‌ها مانند منوها وارد می‌شوید، بیش از اینکه زیبا باشند، کارکرد محور هستند. اما سامسونگ برای One UI دقت بیشتری به جزئیات داشته و نمود این رویکرد را در بخش‌های مختلف می‌توانیم ببینیم. به‌عنوان مثال می‌توانیم به منوی بخش Setting اشاره کنیم که در این بخش One UI ظاهر جذاب‌تری نسبت به ظاهر خشک و معمولی اندروید خالص دارد.

    اندروید خالص

    البته گرایش سامسونگ برای زیبا کردن One UI گاهی می‌تواند زیاده از حد به نظر برسد. با این وجود، سامسونگ توانسته برای این رابط کاربری ظاهر جذابی را به ارمغان بیاورد. البته منظور ما این نیست که اندروید خالص هم طراحی بدی دارد. فید گوگل اسیستنت (برای دسترسی به آن در هوم اسکرین باید به سمت راست سوایپ کنید) طراحی خوبی دارد و در مقایسه با نمونه بیکسبی، از ظاهر بهتر و جذاب‌تری بهره می‌برد.

    از لحاظ ارائه تم‌های مختلف و شخصی‌سازی، رابط کاربری سامسونگ حرف بیشتری برای گفتن دارد ولی باید خاطرنشان کنیم که در نخستین نسخه بتا اندروید Q هم نشانه‌هایی مبنی بر وجود امکان شخصی‌سازی دیده می‌شود. همچنین در بخش Setting رابط کاربری One UI بخشی برای تم‌ها و پس‌زمینه‌ها وجود دارد که در اندروید خالص چنین گزینه‌هایی دیده نمی‌شود. در پیکسل، پس‌زمینه‌های زنده (live wallpapers) مشخصه‌های جذابی هستند و همچنین باید به ویجت‌های آب‌وهوا و تقویم اشاره کنیم که به‌صورت پیش‌فرض فعال هستند. ولی به نظر ما ظاهر One UI جذاب‌تر است و در ضمن انعطاف‌پذیری بیشتری دارد.

    اندروید خالص

    روی هم رفته، One UI نسبت به رابط کاربری‌های قبلی سامسونگ پیشرفت قابل توجهی به حساب می‌آید؛ همه‌چیز شفاف‌تر و مینیمال‌تر شده و نشانه‌های بصری نمود کمتری دارند و در عین حال وظیفه خود را به‌خوبی انجام می‌دهند.

    در نهایت، باید بگوییم که مزیت داشتن یک رابط کاربری کمتر منعطف این است که سرعت بیشتری دارد و گوگل بدون شک چنین موضوعی را هنگام طراحی در نظر داشته است. با این حال، One UI هم نسبت به رابط کاربری‌های TouchWiz و Samsung Experience از سرعت بهتری بهره می‌برد و در این زمینه مشکل خاصی ندارد.

    اپلیکیشن‌ها و تنظیمات

    اپلیکیشن‌ها از جمله بخش‌هایی است که One UI پشت سر اندروید خالص قرار می‌گیرد. از لحاظ بخش‌هایی مانند فهرست مخاطبین، تقویم، ماشین‌حساب، اپلیکیشن‌های SMS و بسیاری از موارد دیگر، احتمالاً بسیاری از کاربران اپلیکیشن‌های گوگل را به سامسونگ ترجیح می‌دهند.

    اندروید خالص

    از بین اپلیکیشن‌هایی که این تفاوت تا حد زیادی احساس می‌شود می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم: سامسونگ اینترنت و گوگل کروم، سامسونگ ایمیل و جیمیل، سامسونگ گالری و گوگل فوتوز. اپلیکیشن‌های سامسونگ خیلی بد نیستند اما روی هم رفته اپلیکیشن‌های گوگل فاصله‌ی زیادی با آن‌ها دارند.

    به نظر ما، گوگل فیت در مقایسه با Samsung Health شهودی‌تر و مفیدتر است و در زمینه‌ی اپلیکیشن‌هایی که سامسونگ عملکرد بهتری دارد، مانند مدیریت فایل داخلی، اخیراً گوگل پیشرفت قابل توجهی داشته است. البته اگر بخواهیم منصفانه اظهارنظر کنیم، باید بگوییم که رابط کاربری One UI اپلیکیشن‌محور نیست و در ضمن به‌راحتی می‌توان اپلیکیشن‌های گوگل را برای این رابط کاربری نصب کرد. در ضمن باید خاطرنشان کنیم که در نمایشگرهای بزرگ، استفاده یک‌دستی از اپلیکیشن‌های سامسونگ راحت‌تر است.

    اندروید خالص

    یکی از حوزه‌هایی که معمولاً نکته قوت گوشی‌های سامسونگ محسوب می‌شود، ارائه‌ی انواع و اقسام تنظیمات به کاربران است. گاهی اوقات، این حق انتخاب گسترده منجر به گیج شدن کاربر می‌شد ولی در One UI این تنظیمات گسترده بدون این کاربران را سردرگم کنند، در اختیار کاربران قرار می‌گیرند.

    گوگل برای اندروید خالص توجه چندانی به شخصی‌سازی نشان نداده است. به‌عنوان مثال برای تغییر لاک اسکرین یا نمایشگر همیشه روشن دست کاربر چندان باز نیست و به همین خاطر اگر علاقه‌ی زیادی به شخصی‌سازی دارید و چندان هم طرفدار لانچرها نیستید، احتمالاً One UI سامسونگ بیشتر توجه شما را جلب می‌کند.

    اندروید خالص

    قابلیت‌ها

    این روزها تقریباً تمام سیستم‌عامل‌ها و اپلیکیشن‌ها از حالت تاریک پشتیبانی می‌کنند و One UI هم از این قاعده مستثنا نیست. سامسونگ موفق شده این قابلیت را به‌خوبی برای تمام بخش‌های مختلف و اپلیکیشن‌های خود پیاده کند. البته باید بگوییم که خوشبختانه قرار است اندروید Q هم به‌صورت گسترده از این مشخصه بهره ببرد. یکی دیگر از نقاط قوت One UI، امکان‌پذیر کردن استفاده یک دستی از رابط کاربری در نمایشگرهای بزرگ است. به‌عنوان مثال بخش فوقانی تنظیمات مختلف نام آن قسمت به نمایش درمی‌آید تا کاربران به راحتی بتوانند فقط با یک دست به منوها دسترسی داشته باشند.

    اندروید خالص

    روی هم رفته، رابط کاربری‌های شرکت‌ها در مقایسه با اندروید خالص، از قابلیت‌های بیشتری بهره می‌برند و سامسونگ هم در مورد One UI عمدتا قابلیت‌های نسخه‌های قبلی رابط کاربری خود را با طراحی بهتری برای این نسخه ارائه داده است. از بین مشخصه‌ها می‌توانیم به پشتیبانی حالت گیم لانچر برای بهبود عملکرد گوشی هنگام اجرای بازی‌ها، حالت dual messenger برای اجرای هم‌زمان دو اپلیکیشن یکسان با اکانت‌ها مختلف و قابلیت video enhancer برای افزایش جذابیت ویدیوهای ضبط شده می‌توانیم اشاره کنیم.

    چنین قابلیت‌هایی دیر یا زود به اندروید خالص هم راه پیدا می‌کنند اما معمولاً گوگل زمانی این قابلیت‌ها را در اندروید خالص قرار می‌دهد که از مفید بودن آن‌ها به‌طور کامل اطمینان حاصل کند و به همین خاطر این فرایند مدت زیادی طول می‌کشد. با توجه به نکات مطرح شده، اگر به دنبال نسخه‌ای از اندروید هستید که از انواع و اقسام ویژگی‌های متنوع بهره ببرد، اندروید خالص انتخاب خوبی برای شما نخواهد بود.

    اندروید خالص

    کاملاً واضح است که گوگل اسیستنت توانایی بسیار بیشتری نسبت به بیکسبی دارد و همین موضوع مزیت مهمی برای اندروید خالص محسوب می‌شود. همچنین استفاده از پیکسل به این معناست که به جای استفاده از دو اکانت برای کارهای مختلف (گوگل و سامسونگ)، کافی است از یک اکانت (گوگل) استفاده کنید. در کنار مسائل ذکر شده، باید بگوییم که کاربران با انتخاب گوشی‌های پیکسل تا چند سال می‌توانند نسخه جدید اندروید را دریافت کنیم که چنین چیزی برای گوشی‌های سامسونگ دیده نمی‌شود.

    اندروید خالص

    در نهایت انتخاب یک برنده نهایی کار ساده‌ای نیست. اگرچه اندروید خالص سرعت زیادی دارد و بسیار سبک است، اما سامسونگ هم در رابطه با One UI موفق شده یک رابط کاربری جذاب و سرشار از امکانات مختلف را خلق کند و بدون شک One UI در بین دیگر رابط کاربری‌های سامسونگ، جذاب‌ترین و بهترین است.

    بیشتر بخوانید: 10 ویژگی جذاب کاستوم رام‌ها و رابط کاربری گوشی‌های اندرویدی

    منبع: Gizmodo


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط مهدی فرهادی 98/2/8:: 1:6 عصر     |     () نظر
 
بهترین قابلیتهای کمتر شناختهشده Gmail

بهترین قابلیت‌های کمتر شناخته‌شده Gmail


 

  • بهترین قابلیت‌های کمتر شناخته‌شده Gmail

    چند روز قبل سرویس جیمیل 15 ساله شد و این روزها تقریباً تمام کاربران از آن استفاده می‌کنند، اما آیا تمام کاربران از همه‌ی ترفندها و قابلیت‌های این سرویس خبر دارند؟ جواب این سؤال مطمئناً خیر است و به همین خاطر در این مطلب قصد داریم به تعداد زیادی از قابلیت‌های جذاب کمتر شناخته‌شده جیمیل بپردازیم.

    برنامه‌ریزی برای ارسال ایمیل‌ها

    برای اولین قابلیت، به یکی از تازه‌نفس‌ترین ویژگی‌ها اشاره می‌کنیم که با بهره‌گیری از آن می‌توانید برای ارسال ایمیل‌های خود برنامه‌ریزی کنید تا مثلاً در ساعت و روز مشخص برای طرف مقابل ارسال شود. البته این ویژگی هنوز برای تمام کاربران فعال نشده و اگر اکانت شما دارای این قابلیت باشد، در بخش ارسال ایمیل در کنار دکمه Send یک منوی drop-down خواهید دید.

    امکانات بیشتر با راست‌کلیک

    در ماه فوریه آپدیتی برای جیمیل عرضه شد که یکی از مشخصه‌های آن، ارائه‌ی امکانات بیشتر برای راست‌کلیک (کنترل + کلیک برای مک) بر فهرست ایمیل‌ها است. با این کار، گزینه‌های مختلفی برای انتقال در دیگر تب‌ها، بی‌صدا کردن، باز کردن ایمیل مذکور در پنجره جدید، پیدا کردن دیگر ایمیل‌ها ارسال شده توسط فرستنده و بسیاری از دیگر کارها ظاهر می‌شود.

    حرکت دادن ایمیل‌ها بین تب‌ها

    اگر در نسخه وب جیمیل از تب‌ها یا دسته‌بندی‌های مختلف (مانند Primary، Social و Updates) استفاده می‌کنید، آیا می‌دانستید که به‌راحتی می‌توانید با ماوس سیستم خود ایمیل‌ها را به سمت آن‌ها بکشانید و رها کنید؟ علاوه بر این، با این کار جیمیل از شما می‌پرسد که آیا می‌خواهید تمام ایمیل‌های دریافتی از جانب فرستنده‌ی مذکور روانه‌ی بخش موردنظر شود یا نه.

    جیمیل

    کمک گرفتن از هوش مصنوعی برای تایپ محتوای ایمیل

    جیمیل در سال 2018 قابلیت Smart Compose را معرفی کرد و حالا روزبه‌روز بهتر می‌شود و بهتر می‌تواند خود را با سبک نگارش کاربران وفق دهد. اگر اهل تایپ ایمیل‌های انگلیسی هستید و می‌خواهید برای تایپ از کمک هوش مصنوعی بهره ببرید، در بخش Settings به تب General مراجعه کنید و گزینه‌ی Smart Compose را فعال کنید.

    تعیین تاریخ انقضا

    حالت محرمانه جیمیل سال گذشته معرفی شد که به کاربران اجازه می‌دهد کپی کردن و دانلود کردن محتوای ایمیل را محدود کنند و حتی برای آن تاریخ انقضا تعیین کنند. در موبایل با ضربه بر دکمه منو (آیکون سه‌نقطه) و در نسخه دسکتاپ هم با کلیک بر آیکون قفل می‌توانید از این مشخصه بهره ببرید.

    دریافت نوتیفیکیشن برای ایمیل‌های به‌خصوص

    لازم نیست که برای انواع و اقسام ایمیل‌های دریافتی نوتیفیکیشن دریافت کنید. در iOS یا اندروید، به تنظیمات اپلیکیشن جیمیل مراجعه کنید و در بخش نوتیفیکیشن‌ها، گزینه‌ی ایمیل‌های «اولویت بالا» (high priority) را انتخاب کنید تا فقط برای این دسته از ایمیل‌ها نوتیفیکیشن نمایش داده شود.

    جیمیل

    استفاده آفلاین از جیمیل

    بهره‌گیری آفلاین از جیمیل طی سال‌های گذشته تغییرات زیادی داشته است ولی حالا با تایپ آدرس mail.google.com در گوگل کروم روانه‌ی نسخه‌ی ذخیره‌شده از اکانت جیمیل خود می‌شوید. البته برای استفاده از این قابلیت، ابتدا در بخش تنظیمات در تب Offline باید این مشخصه را فعال کنید و در ادامه می‌توانید حجم ایمیل‌های سینک شده را مشخص کنید.

    استفاده از ستاره‌های مختلف

    برای شاخص کردن ایمیل‌ها، لازم نیست فقط به ستاره‌های زردرنگ بسنده کنید. با مراجعه به قسمت تنظیمات و تب Genreal، در بخش Stars می‌توانید گزینه‌های مختلفی را ببینید و مورد استفاده قرار دهید. همچنین با استفاده از مثلاً ستاره سبز، با تایپ عبارت has:green-star در بخش جستجو می‌توانید آن‌ها را پیدا کنید. البته تمام این ستاره‌ها در اپلیکیشن موبایل یکسان می‌شوند.

    جیمیل

    فعال کردن قابلیت پیش‌نمایش

    به‌صورت پیش‌فرض، ایمیل‌ها به‌صورت یک لیست طولانی نشان داده می‌شوند ولی اگر می‌خواهید در یک پنل کناری، محتوای ایمیل‌ها نمایش داده شود، باید در بخش تنظیمات، به تب Advanced مراجعه کنید و مشخصه Preview Pane را فعال کنید. با این کار در سمت راست بخش فوقانی در کنار آیکون مربوط به تنظیمات، یک آیکون جدید پدیدار می‌شود که با کلیک بر آن می‌توانید این مشخصه را فعال یا غیرفعال کنید.

    بهره‌گیری از قابلیت‌های جیمیل برای دیگر ایمیل‌ها

    در بخش تنظیمات، در تب Accounts and Import از طریق بخش Add an email account می‌توانید یک ایمیل دیگر را به جیمیل خود اضافه کنید و طی این فرایند، گوگل به شما پیشنهاد Gmailify کردن آن را می‌دهد که در حقیقت قابلیت‌هایی مانند سیستم پیشرفته تشخیص اسپم و نظم‌بندی مشابه جیمیل را برای این ایمیل جدید امکان‌پذیر می‌کند.

    ذخیره در گوگل درایو

    هرکدام از فایل‌های پیوست موجود در اینباکس خود را فقط با یک کلیک می‌توانید در گوگل درایو ذخیره کنید. در نسخه دسکتاپ وقتی که ماوس را به سمت فایل مذکور می‌برید، دو گزینه ظاهر می‌شود که یکی از آن‌ها برای ذخیره در گوگل درایو و دیگری برای دانلود کردن است. همچنین در اندروید و iOS هم می‌توان چنین کاری را به‌راحتی انجام داد.

    جیمیل

    باز کردن پنل کناری

    در آپدیت جدید جیمیل، در پنل کناری آیکون‌هایی برای Google Calendar، Google Keep و Google Tasks وجود دارد. اگر این پنل باریک را نمی‌بینید، در سمت راست بخش پایینی یک فلش وجود دارد که با کلیک بر آن، این پنل پدیدار می‌شود.

    جستجو بر اساس تاریخ

    این یکی از قدیمی‌ترین و مفیدترین ترفندهای جیمیل است ولی بسیاری از کاربران از آن اطلاعی ندارند. با تایپ before:2019/1/1 در بخش جستجوی جیمیل می‌توانید ایمیل‌های ارسال شده قبل از سال 2019 و با تایپ after:2019/1/1 ایمیل‌های ارسال‌شده بعد از آغاز این سال را می‌توانید مشاهده کنید. در کل با بهره‌گیری از این کلیدواژه‌ها، پیدا کردن ایمیل‌های موردنظر راحت‌تر می‌شود.

    ترجمه کردن ایمیل‌ها

    یکپارچه بودن جیمیل با دیگر سرویس‌های گوگل اصلاً تعجب‌آور نیست و از بین این سرویس‌ها می‌توانیم به گوگل ترنسلیت اشاره کنیم. بعد از باز کردن ایمیل موردنظر اگر نوار مربوط به ترجمه را مشاهده نکردید، در سمت راست بخش فوقانی ایمیل بر آیکون منو کلیک کنید و سپس گزینه‌ی Translate message را انتخاب کنید. بعد از مشخص کردن زبان مقصد برای ترجمه، محتوای مذکور ترجمه می‌شود.

    جیمیل

    فعال کردن قابلیت Auto-advance

    یکی دیگر از قابلیت‌های جدید جیمیل Auto-advance نام دارد که با پاک کردن یا آرشیو کردن یک ایمیل، دیگر روانه‌ی اینباکس نمی‌شوید و ایمیل بعدی باز می‌شود. در نسخه دسکتاپ، در تب Advanced بخش تنظیمات می‌توانید این مشخصه را فعال کنید و در نسخه اندروید هم در بخش General تنظیمات می‌توانید این گزینه را مشاهده کنید. در حال حاضر، این قابلیت هنوز برای نسخه iOS ارائه نشده است.

    تغییر در تنظیمات سینک ایمیل‌ها

    اپلیکیشن جیمیل به‌صورت خودکار ایمیل‌های دریافتی در 30 روز گذشته را با گوشی شما سینک می‌کند اما امکان تغییر در تنظیمات این سیستم هم وجود دارد. در iOS در بخش تنظیمات می‌توانید به قسمت Sync settings مراجعه کنید و سینک کردن بین 1 تا 30 روز انتخاب کنید. در اندروید این بخش Days of emails to sync نام دارد و در محدوده 1 تا 999 روز می‌توانید انتخاب کنید.

    جیمیل

    تنظیم زمان برای اصلاح ایمیل‌های ارسالی

    اگر از جمله افرادی هستید که در روز ایمیل‌های زیادی را ارسال می‌کنید، مطمئناً در این حین مرتکب اشتباهاتی هم می‌شوید. خوشبختانه در جیمیل تا حداکثر 30 ثانیه پس از ارسال ایمیل، برای اصلاح اشتباهات خود زمان دارید. برای تعیین این زمان، در تب Genreal در بخش Setting می‌توانید زمان مربوط به اصلاح ایمیل را بین 5 تا 30 ثانیه تنظیم کنید و این تغییر برای نسخه وب و موبایل اعمال می‌شود.

    تغییر ظاهر جیمیل

    نسخه وب جیمیل از تم‌های مختلفی پشتیبانی می‌کند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید ظاهر این سرویس را تا حدی تغییر دهید. برای این کار، در بخش تنظیمات بر تب Themes کلیک کنید. اگر هیچ‌کدام از این تصاویر مورد پسند شما واقع نشد، بر My Photos کلیک کنید تا از عکس‌های موردنظر خود بهره ببرید.

    بیشتر بخوانید: سرویس Gmail بعد از 15 سال همچنان حرف اول را می‌زند

    منبع: Gizmodo


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط مهدی فرهادی 98/2/8:: 1:3 عصر     |     () نظر
<      1   2   3   4   5   >>   >